Barn Refurbishment

First phase refurbishment work on two barn conversions located within the Lake District National Park.

Work was carried out in accordance to strict planning regulations due to its rural situation, using materials sympathetic to the original building and the local area. Careful planning regarding vehicular access for deliveries was required due to single track access roads and to ensure minimum disruption to local residents and other road users. 

The barn was entirely re-roofed with local Borrowdale slates after fitting new spars and beams, sound historical beams were treated and retained. Sandstone walls were carefully dismantled, made good and repointed using traditional lime mortar, new doorways and window openings were created and finished with matching slate cills and sandstone thresholds. Both barns were damp proofed and externally French drains and a new soak away installed.